Veel gestelde vragen en de antwoorden

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de volgende onderwerpen:

Klik op een link hieronder en bekijk de vragen en de antwoorden.

Bestellen

 • Wanneer kan ik bestellen?
  Voordat u kunt bestellen moet u zijn ingelogd. U kunt dit doen door in het hoofdmenu op inloggen te klikken. Voordat u kunt inloggen dient u zich eenmalig te registreren.
 • Ik kan niet inloggen (account activeren)?
  Om ervoor te zorgen dat u in een veilige omgeving werkt, krijgt u wanneer u zich registreert een mail toegezonden. Om uw account te activeren moet u op de link klikken die in deze mail is opgenomen.

Aanlevering

 • Hoe kan ik mijn bestand aanleveren?
  Aan het einde van het bestel proces kunt u uw PDF-bestanden uploaden. U kunt ook uw bestanden o.v.v. uw ordernummer mailen naar info@spc.nl.
 • Waar moeten mijn bestanden aan voldoen?
  Om tot een optimaal resultaat te komen dienen uw bestanden aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zie voor meer informatie de SPC aanleverspecificaties.
 • Kan ik gebruik maken van een bestandscontrole?
  Uw bestanden worden op diverse onderdelen gecontroleerd. Mochten wij onverhoopt fouten ontdekken dan maken wij dit kenbaar. Let wel, SPC is nimmer verantwoordelijk voor fouten in uw bestanden.

Milieu

 • Werk ik samen met een milieubewuste drukkerij?
  Als SPC kennen wij onze verantwoordelijkheid voor de huidige en toekomstige generatie. Daarom drukken wij uitsluitend met plantaardige drukinkten en worden onze drukpersen gewassen met biologisch wasmiddel. Daarnaast zijn wij ISO-gecertificeerd. Uiteraard zijn de drukplaten ook op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

Papier

 • Wat is FSC papier?
  FSC staat voor Forest Stewardship Councel (Raad voor Goed Bosbeheer). De kern van het werk van FSC is zorgen dat bossen, zowel tropische als niet-tropische, goed worden beheerd. Door het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren die zich aan de afspraken houden, zich onderscheiden van degenen die hun bos niet goed beheren. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de hele handelsketen wordt gevolgd. SPC gebruikt papier met dit keurmerk.

Digitaal drukwerk

 • Wat kan ik verstaan onder digitaal drukwerk?
  Digitaal drukwerk wordt gemaakt zonder tussenkomst van tussenmateriaal zoals offsetplaten. De digitale bestanden worden rechtstreeks van de computer naar de digitale pers gestuurd. U kunt het vergelijken met een afdruk op uw eigen printer, maar dan in een kwaliteit die nagenoeg vergelijkbaar is met conventioneel drukwerk (offset).

Pantonekleuren (of PMS kleuren)

 • Wat zijn Pantone kleuren?
  Pantone kleuren zijn de standaard kleuren. Anders als bij een full colour bedrukking wordt een Pantone kleur van te voren gemengd en worden Pantone kleuren vaak gebruikt in huisstijlen. Afhankelijk van het papier waarop wordt gedrukt kan de kleur verschillen. Bij een glanzende papiersoort (coated) wordt de kleur in zijn algemeen wat krachtiger en helderder. Bij gebruik van een ongestreken papiersoort (uncoated), zoals bij briefpapier, dan wordt de kleur vaak wat donkerder en minder briljant. Over het algemeen geven Pantone kleuren een krachtiger resultaat dan full colour. De Pantone waaier geldt voor ons als referentie.
 • Wat is Full Colour?
  Bij full colour drukken wij met 4 hoofdkleuren; cyaan, magenta, geel en zwart. Door middel van hele fijne rasterpuntjes worden de kleuren a.h.w. samengesteld op het papier, vergelijkbaar met fotokwaliteit. Bij full colour-druk kunnen nagenoeg alle kleuren worden gedrukt, denkt bijvoorbeeld een kleurenfoto.

Betaalmogelijkheden

 • Welke betalingsmogelijkheden kan ik gebruiken bij SPC?
  iDeal
  Overschrijving

Verzenden

 • Hoe vindt de verzending van mijn drukwerk plaats?
  SPC verpakt standaard uw bestelling in een neutrale verpakking met neutrale etiketten.
  Voor 12:00 uur besteld is geldt als dag 1. We rekenen alleen met werkdagen.
  Voorbeeld levering:
  Next day delivery besteld op vrijdag voor 12:00 wordt maandag geleverd.
  Next day delivery besteld op vrijdag na 12:00 wordt dinsdag geleverd.

Overige vragen

 • Indien u nog vragen heeft dat kunt u deze altijd stellen per mail willem@spc.nl of telefonisch: +31(0) 6 10451328.
  Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met de SPC klantenservice.